vrijdag 8 september 2017

Gajadien (VHP): 'Criminaliteitsbestrijding vanuit zijde regering laat nog te wensen'

'Operatie Tempo kan gauw geplaatst worden onder de lijst van andere reeds gefaalde operaties'

- 'President Bouterse is op Cuba, van vicepresident Ashwin Adhin horen wij niets, het land lijkt stuurloos gelaten'
- 'De ministers van dit kabinet worden slechts als pionnen geplaatst'


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) is nog steeds van mening, dat de criminaliteitsbestrijding vanuit de zijde van de regering nog te wensen laat. Volgens de politicus kan Operatie Tempo al gauw geplaatst worden onder de lijst van andere reeds gefaalde operaties. 

'De criminelen werken op hoog tempo en zijn juist dagelijks bezig hun tempo op te voeren. Niet alleen in het uitgaanscentrum worden mensen nog steeds openlijk beroofd, maar ook in hun eigen huizen. Tanden worden kapotgeslagen, zelfs winkelberovingen en berovingen van bejaarden hebben op dit moment veel ergere vormen aangenomen. Wij kunnen daarom snel de conclusie trekken dat op dit moment geen enkele operatie effectief is. Ook geen Tempo', zegt Gajadien donderdag 7 september 2017, in het  Dagblad Suriname. 

Binnen de criminaliteitsbestrijding valt de operatie Tempo, waarbij de politie en het Ondersteuningsteam landelijk bezig zijn met veiligheidscontroles. Ook het Nationaal Leger, het Korps Penitentiaire Ambtenaren en het Bureau Nationale Veiligheid verlenen hun medewerking bij deze operatie. 

De parlementariër voert aan, dat het gedrag van de huidige regeerders ook voor moreel verval in de samenleving heeft gezorgd. 'Wanneer het bestuur in een land de indruk wekt alsof zij zich niet bekommert om de samenleving, heeft dat tal van gevolgen. Door het moreel verval van de samenleving maken criminelen zich tegenwoordig niet eens druk om onschuldige burgers op klaarlichte dag en op openlijke wijze te beroven en zelfs hun het leven te ontnemen', aldus Gajadien. 

Gajadien stelt, dat met het vertrek van president Desi Bouterse naar Cuba, het steeds erop begint te lijken alsof het land stuurloos is gelaten. 'Van vicepresident Ashwin Adhin, de waarnemende president, horen wij niets', benadrukt hij. Gajadien vindt dat de regering zelf niet in staat is haar eigen zaken te coördineren, terwijl anderzijds rovers maar blijven toeslaan. 

Volgens hem bestaat er geen twijfel dat al de dreigementen, die op de samenleving komen in de vorm van verruwde criminaliteit, niet nauw en serieus worden genomen door de regering. Motie coalitie wordt ook niet serieus genomen 

Gajadien vindt het ook erg, dat geen invulling is gegeven aan de oproep van de coalitie, die middels de motie de regering ook heeft opgeroepen zo snel als mogelijk een nieuwe minister van Justitie en Politie aan te stellen en de verruwende criminaliteit hard aan te pakken. Ook de oppositie had deze motie ondersteund. Sinds het vertrek van ex-minister Eugène van der San is Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) belast met de waarneming in deze functie. Het ministerie van Justitie en Politie heeft al meer dan drie maanden geen minister. Ook het Korps Politie Suriname heeft geen korpschef. Ook die functie moet nog ingevuld worden. 'Daarover hebben wij tot nu toe geen reactie ontvangen vanuit de regering. Het lijkt erop alsof de regering de motie van de coalitie ook niet serieus neemt', aldus de politicus. 

De VHP’er kan het zich best wel voorstellen, dat ‘geen enkele goede, capabele en weldenkende burger zit te springen om de nieuwe Justitieminister genoemd te worden’. Volgens de parlementariër is het geen geheim dat de ministers van dit kabinet slechts als pionnen worden geplaatst.

0 comments:

Een reactie plaatsen