dinsdag 12 september 2017

Geïdentificeerde plunderaars op Sint-Maarten voor het Gerecht

'Beschikbare foto's van verdachten zullen via het internet gedeeld'

(Bron foto: ministerie van Defensie)

Afgelopen dagen hebben militairen en politie eenheden op Sint-Maarten een einde gemaakt aan grootschalige plunderingen. Daarbij is een onbekend aantal personen aangehouden. Vanwege een gebrek aan detentiecapaciteit zijn personen die geen zeer ernstige feiten hadden gepleegd heengezonden. De gegevens zijn vastgelegd en worden op een later moment beoordeeld, zo bericht het Openbaar Ministerie (OM) op Curaçao vandaag, dinsdag 12 september 2017. 

Inmiddels zijn veel gegevens van internet over plunderingen door een gecombineerd politieteam vastgelegd. De beschikbare foto's van deze verdachten zullen via het internet gedeeld worden en het publiek zal actief gevraagd worden om hulp bij de identificatie van verdachten. Op dit moment is er nog steeds geen internet en telefonie op Sint-Maarten, zodra het internet weer actief is, zal de website de lucht in gaan. 

Burgers kunnen hun hulp aanbieden en gegevens over plunderaars uploaden, ook kunnen zij gegevens over getoonde personen doorgeven via internet. 

Plunderaars die zich vrijwillig melden en geen ernstige plunderingen hebben gepleegd worden na beoordeling door het OM ingezet voor wederopbouw werkzaamheden op Sint-Maarten. 

Personen die worden aangehouden worden voor het gerecht gebracht, de eis zal onvoorwaardelijke gevangenisstraf zijn. 

Vanaf heden worden aangehouden personen pas heengezonden nadat afstemming heeft plaatsgevonden met het OM in Philipsburg. Er heeft afstemming plaats gevonden met Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Zodra mogelijk worden er snelrechtzittingen gehouden om plunderaars en geweldplegers voor de rechter te brengen.

0 comments:

Een reactie plaatsen