donderdag 14 september 2017

Gekantelde tankauto bij Wijdenboschbrug zorgt voor verkeerschaos

Remmen tankauto zouden het hebben begeven met kettingbotsing tot gevolg

(Bron foto's: Facebook)

Een tankwagen is woensdagavond, 13 september 2017, gekanteld bij de Jules Wijdenboschburg. Enkele voertuigen waren hierbij betrokken. Het verkeer was enige tijd gestremd mer enorme files op de Van 't Hogerhuysstraat. Er was geruime tijd geen verkeer mogelijk via de brug, aldus Starnieuws. 

De brandweer, politie en het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbestrijding (NCCR) waren ter plekke. Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR, die een vergadering bijwoonde van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (AKMOS) over hulpverlening aan Surinamers op Sint-Maarten, heeft deze vroegtijdig verlaten. Hij ging naar de Wijdenboschbrug. 

Door de afsluiting van de Saronbrug, die geramd werd door een truck, ontstond er een chaotische toestand, nu het verkeer bij de Wijdenboschbrug ook gestremd was.

De politie heeft in de loop van de avond ervoor gezorgd, dat het verkeer weer op gang is gekomen op de Wijdenboschburg. De chaotische situatie is voorbij. De tankwagen die brandstof vervoerde was volgens een ooggetuige tegen een ander voertuig aangekomen. Blijkbaar begaven de remmen het. Hierdoor ontstond er een kettingbotsing. 

De olietruck is gekanteld aan de voet van de brug. De brandstof is overgeheveld in een andere tankwagen, onder controle van de brandweer die met drie voertuigen ter plekke was.


De politie en haar Motor Surveillance Dienst hadden handenvol werk om de situatie te normaliseren. Voertuigen die zwaar beschadigd zijn, moesten met sleepwagens worden verwijderd. Meer dan tien voertuigen waren betrokken bij deze aanrijding.

Er konden nog geen officiële mededelingen worden gedaan. Het Bureau Nieuwe Haven van het Kops Politie Suriname  is belast met het onderzoek.

0 comments:

Een reactie plaatsen