vrijdag 15 september 2017

Geschorste leden RvC Studiefinanciering Curaçao eisen stopzetting activiteiten in verband met automatisering

'Schorsing is inmiddels conform de statuten van SSC opgeheven'


De geschorste leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC), J. Nahar en R. Booi, hebben afgelopen woensdag een brief gestuurd aan minister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) van Onderwijs en hebben haar hierin gesommeerd om per direct alle activiteiten in verband met de automatisering stop te zetten in afwachting van de afronding van het onderzoek van de Internal Auditor, zo schrijft vandaag, vrijdag 15 september 2017, het Antilliaans Dagblad.

De brief van Nahar en Booi is in handen van het dagblad. De twee zijn op 12 juli geschorst als leden van de RvC van SSC. 

In de brief geven ze aan dat deze schorsing inmiddels conform de statuten van SSC is opgeheven. Hiervoor verwijzen ze naar artikel 9, lid 8 van de statuten.

Op de dag van hun schorsing heeft het tweetal de Internal Auditor (IAD) van SSC door tussenkomst van de toenmalige directeur van SSC, Margit de Freitas, geïnstrueerd om een nader onderzoek uit te voeren naar aanleiding van de geconstateerde verschillen in het ‘Verschillenanalyserapport van de bestanden Eindbalans juni 2016 & Eindbalans April 2017’ van conversieconsultant Gr8 Consulting. 

0 comments:

Een reactie plaatsen