zondag 10 september 2017

Gevangenen in Pointe Blanche-gevangenis op Sint-Maarten gaan naar Curaçao en Bonaire

Gevangenis is zwaar getroffen door orkaan Irma

Orkaan José laat het eiland links liggen en verwijdert zich in noord-noordwestelijke richting


De 135 gevangenen die in de Pointe Blanche-gevangenis op Sint-Maarten zitten, worden overgebracht naar Curaçao en Bonaire, meldde de minister van Justitie van Curaçao zaterdag 9 september 2017.

De gevangenis is zwaar getroffen door orkaan Irma. Daar kwamen zaterdagmiddag (lokale tijd) de zware windstoten en regenbuien van tropische storm José nog overheen.

Een groep mensen uit Sint-Maarten die dringend medische hulp nodig hebben, is zaterdag per vliegtuig naar Curaçao vervoerd. Het ging onder meer om nierpatiënten.

Sinds Nederlandse militairen de landingsbaan van het eiland hebben schoongemaakt, is weer luchtverkeer mogelijk, maar nog niet voor commerciële vluchten. De grootste onderwijsorganisatie op Curaçao is op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen van Sint-Maarten, die komende tijd naar Curaçao komen om daar te worden opgevangen en onderwijs te volgen.

Orkaan José laat het eiland links liggen en verwijdert zich in noord-noordwestelijke richting. Dat twittert meteoroloog Reinier van den Berg. 'Weinig impact. Geen genadeklap', aldus Van den Berg. 
Voor Sint-Maarten geldt geen orkaanwaarschuwing meer, alleen een waarschuwing voor een tropische storm. Voor Saba en Sint-Eustatius geldt helemaal geen waarschuwing meer, zo blijkt uit een update van het Amerikaanse National Hurricane Center.

(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen