maandag 11 september 2017

GGD Amsterdam-rapport: 'Luchtkwaliteit rond Isla op Curaçao voldoet aan wettelijke normen'

Tevreden minister Camelia-Römer biedt rapport aan aan medefinancier minister Hennis-Plasschaert 

'We moeten blijven zoeken naar mogelijkheden om de vervuilende uitstoot verder omlaag te brengen'


Minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid, Milieu en Natuur reageert verheugd op de uitkomsten van de metingen van de luchtkwaliteit rond de raffinaderij. Zij bood vrijdag in Den Haag het rapport van de GGD Amsterdam aan medefinancier minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie aan, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 11 september 2017.

'Ik ben blij met de conclusie dat de luchtkwaliteit niet alleen aan onze eigen lokale wetgeving voldoet, maar ook aan de normen die in de Europese Unie gelden. Op onderdelen wordt niet voldaan aan de normen die de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hanteert, maar dat geldt ook voor een aantal Nederlandse steden', aldus de bewindsvrouwe, die vandaag terugkeert van haar werkbezoek aan Nederland. 

Dat aan de wettelijke normen wordt voldaan, is voor Camelia-Römer geen reden om tevreden achterover te leunen. 'De renovatie van de raffinaderij of de bouw van een nieuwe duurt zeker nog jaren. Ik vind daarom dat we moeten blijven zoeken naar mogelijkheden om de vervuilende uitstoot verder omlaag te brengen.'

0 comments:

Een reactie plaatsen