woensdag 6 september 2017

Goudreserves in Saramacca-gebied van IAmGold boven verwachting

Geschatte goudreserve van de Saramacca concessie ruim 44.000 kiloDe goudreserves in het Saramacca-gebied van IAmGold zijn boven de verwachtingen van de Canadese gouddmijnmultinational. De geschatte reserves uit 14,4 miljoen ton erts zijn gemiddeld 2,2 gram goud per ton. Dat betekent, dat uit deze hoeveelheid erts 1.022.000 ounces (28.973,21 kilo) goud kan worden gewonnen. In een andere hoeveelheid van 13,6 miljoen ton erts is een gemiddelde goudproductie van 1,18 gram per ton aangetoond. Deze hoeveelheid is dus volgens de projecties van IAmGold goed voor 518.000 ounces (14.685 kilo) goud.

In totaal is de aangetoonde geschatte goudreserve van de Saramacca concessie ruim 44.000 kg. Een en ander is gisteren, dinsdag 5 september 2017, in onderstaand persbericht bekendgemaakt:De concessie ligt ongeveer 25 kilometer  van het productiebedrijf van IAmGold op Rosebel. De verwachtingen zijn veelbelovend, omdat ongeveer 60% van de geschatte reserves zich bevinden in zachte ondiepe erts. Het betekent,dat het bedrijf tegen lagere exploitatiekosten het goud kan winnen. 

Het bedrijf stelt, dat het Saramacca-mijngebied in beide richtingen en op diepte nog aanzienlijke mogelijkheden biedt voor uitbreiding. 

President en CEO van IAmGold, Steve Letwin, zegt dat de goudontdekking in het Saramacca-mijngebied, aanzienlijke hoeveelheden toevoegt aan de totale winbare goudreserves die iets meer dan een maand geleden nog zijn ontdekt in het Rosebel-gebied. 

'Met schattingen die onze verwachtingen overtreffen en een concessie die nog meer mogelijkheden biedt, blijft onze transformatiestrategie potentiële wingebieden rond Rosebel te consolideren en aanzienlijke waarde toe te voegen voor de aandeelhouders van IAmGold.'

Er wordt uitgegaan van een langdurige goudprijs van 1.500 Amerikaanse dollar per ounce. Tegen die prijs zijn de nieuwe geschatte winbare goudreserves van het Saramacca-mijngebied goed voor 2,31 miljard dollar.

(De Surinaamse Krant/Starnieuws/IAmGold)

0 comments:

Een reactie plaatsen