maandag 11 september 2017

Guno Castelen, SPA: 'Clifton Limburg spreekt niet de waarheid'

Volgens spreekbuis van Bouterse beramen SPA, DA'91, oppositie en Valies plannen tegen regering

Limburg gelooft in zijn eigen verzonnen sprookjes en complottheorietjes


Guno Castelen, voorzitter van de SPA, wuift de kritiek van perschef Clifton Limburg van het Kabinet van de President van zich af, als zouden hij en de voorzitster van DA'91, Angelique del Castillo, samen met de oppositie plannen beramen tegen de regering. Volgens Limburg, directeur van het zogenaamde Nationaal Informatie Instituut (NII), is het recente bezoek van de twee politici aan de Venezolaanse ambassade onderdeel van 'het plan'. 

Ook Wilgo Valies en de oppositie zitten naar zeggen van Limburg in het complot. De acties zouden tussen oktober en december moeten worden uitgevoerd. De NII-directeur sprak vrijdag in zijn praatprogramma 'Bakana Tori' op staatsradio SRS. 

'Hij spreekt niet de waarheid. Ik heb nog geen actie ondernomen. Als de mond van Limburg een zegen kon zijn voor Suriname, dan zou het met al die prijsstijgingen goed zijn. Als hij het plan heeft waarmee wij de regering naar huis kunnen sturen, laat hij het voor me sturen of mailen', zegt Castelen vandaag, maandag 11 september 2017, in de Ware Tijd.

Hoewel Castelen erbij blijft dat er geen plan is tegen de regering ziet hij graag dat ze liever gisteren dan vandaag naar huis gaat. De uitspraken van Limburg noemt hij gewetenswroeging. 'En konsensi e fon en. Men ziet het volk op straat komen. Te yu yere tigri e bari na busi, a no dyeme a e dyeme ma na frede a e frede.'

Castelen zegt, dat de SPA een herstelplan aan het schrijven is in het geval zij regeermacht verwerft. Over de gang naar de Venezolaanse ambassade zegt hij: 'We vinden dat het volk van Venezuela beter verdient. We bemoeien niet in Venezolaanse aangelegenheden. Als internationale staatsburgers willen wij dat er overleg komt, zodat Venezuela weer gezien kan worden in de regio.'

(De Surinaamse Krant/de Ware Tijd)

0 comments:

Een reactie plaatsen