zaterdag 16 september 2017

Herstel Saronbrug over Saramaccakanaal gaat zo'n Srd 310.000 kosten

'Nieuwe pijler moet uit het buitenland komen en dat maakt het herstel duurder'Het herstel van de Saronbrug over het Saramaccakanaal zal naar schatting Srd 310.000 kosten, zegt hoofdvoorlichter Raoel Swedo van Openbare Werken, Transport en Communicatie, vandaag, zaterdag 16 september 2017, in de Ware Tijd. De brug is maandag aangereden door een met zand beladen truck, waarbij onder ander een steunpilaar is beschadigd. 

'Deze pijler moet uit het buitenland komen en dat maakt het herstel duurder.' 

Het ministerie zal nu een eis tot schadevergoeding indienen bij de maatschappij waar de veroorzaker is verzekerd. 'We zullen niet opdraaien voor de kosten en we wachten af', zegt de Swedo. De brug is direct na het ongeval gesloten en sindsdien wordt alle verkeer omgeleid. In een persbericht betreurt minister Jerry Miranda de recente voorvallen op bruggen. 'Terwijl het ministerie naarstig op zoek is naar een oplossing voor de Saronbrug worden we geconfronteerd met het voorval op de Wijdenboschbrug', reageert hij. De minister doelde op het geval waarbij op de brug het remsysteem van een tankwagen uitviel, waardoor die tegen andere auto's botste. 

Wat de Saronbrug betreft moeten eerst de comptabele zaken in orde worden gemaakt, alvorens met de reparatie kan worden begonnen. De overheid wil dat spoedig doen. 

De minister ergert zich aan het feit dat er tegenwoordig weinig tot geen rekening wordt gehouden met snelheid en vrachtbeperkingen. 'De maat is vol, we kunnen niet op deze manier doorgaan.'

Hij is boos, dat veel mensen onnodig haast hebben in het verkeer met alle gevolgen van dien. Verder staat in het persbericht, dat om het probleem rond zwaar transport over bruggen tegen te gaan, de bewindsman donderdag de commissie 'Zwaar Vervoer' heeft geïnstalleerd. De werkgroep zal maandag reeds advies moeten uitbrengen. 

0 comments:

Een reactie plaatsen