zondag 10 september 2017

Hulpbrandweerpost Westelijke Polders Nickerie komt maar niet van de grond

Zorgen onder bewoners van de Nani-, Clara- en Corantijnpolder 

Korps Brandweer Suriname: 'Het gaat om een beleidskwestie en het gaat niet om een hulpbrandweerpost, maar een informatiecentrum'


Ondanks eerdere toezeggingen komt de hulpbrandweerpost in de Westelijke Polders van Nickerie maar niet van de grond. Een gebouw aan de Gemaalweg is gerenoveerd en geschilderd en staat klaar voor ingebruikname. Daarnaast moet het belangrijkste er nog komen: materieel om een brand te bestrijden. Nu moet de brandweer in geval van een calamiteit vanuit Nieuw Nickerie aanrukken en daarmee gaat kostbare tijd verloren. Vaak kan de brandweer alleen maar nablussen, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zondag 10 september 2017. 

Het Korps Brandweer Suriname is nu precies een jaar bezig een hulppost op te zetten aan de Gemaalweg. Bewoners van de Nani-, Clara- en Corantijnpolder maken zich zorgen over de besluiteloosheid. 

De Ware Tijd meldt vernomen te hebben, dat de werkzaamheden aan het gebouw al zes maanden stil liggen. 

Buurtbewoner Sieuw Uday vraagt zich af of de leiding van de brandweer beseft waaraan de mensen worden blootgesteld. De brandweer was bij het begin van het project gestart met voorlichting over het minimaliseren van de brandrisico's en het verhogen van de brandveiligheid. 'Ook dat is halverwege blijven steken en men blijkt ons vergeten te zijn.' 

Uday vindt het erg dat hoofdbrandmeester Vivian Welles, coördinator van dit project, geen informatie meer mag geven aan de gemeenschap. 

Remie Markeloo, leidinggevende bij de brandweer in Nickerie, zegt dat hij geen nadere informatie heeft over het project in het westen. Hij verwijst naar de afdeling Voorlichting van de brandweer in Paramaribo. 'U kunt pas informatie krijgen wanneer ik een rapport heb uitgebracht aan de leiding van de brandweer, maar we zijn nog niet zover', zegt Markeloo. 

Voorlichter Olton Pinas in Paramaribo heeft ook geen informatie over het project, 'omdat het gaat om een beleidskwestie'. Hij zegt dat het niet gaat om een hulpbrandweerpost, 'het wordt een informatiecentrum'. 

0 comments:

Een reactie plaatsen