zaterdag 16 september 2017

Jogi (VHP) wil grondig onderzoek procureur-generaal in cellenhuizen

'Het gaat m'n verstand te boven, dat arrestanten onopgemerkt uit cellenhuizen kunnen lopen, berovingen plegen en gewoon terugkeren


Het gaat VHP-parlementariër Mahinder Jogi zijn verstand te boven, dat arrestanten onopgemerkt uit cellenhuizen kunnen lopen en door kunnen gaan met hun criminele activiteiten.

'Is de politie zodanig verzwakt in het werk door het beleid van de regering, dat zij de veiligheid niet meer kan garanderen? Stevenen wij af op een rampsituatie in het land? De procureur-generaal moet onmiddellijk een team samenstellen om deze zaak heel grondig te laten onderzoeken. Als het onderzoek uitwijst dat er hard opgetreden moet worden tegen nalatige politieambtenaren, dan moet dat ook gebeuren', zegt Jogi vandaag, zaterdag 16 september 2017, in het Dagblad Suriname. 

In minstens drie gevallen blijkt, dat verdachten die in cellenhuizen zijn ingesloten, kans hebben gezien te ontvluchten en inbraken en berovingen te plegen. Na enkele uren keren ze dan weer rustig terug in het cellenhuis. 

De politicus zegt het vreemd te vinden waarom de handelingen van deze arrestanten niet eerder zijn ontdekt, omdat haast alle politiebureaus en cellenhuizen beschikken over camerabeveiliging. 'Het gaat om menselijk falen. De bedoeling van de camera’s is om op elke seconde alert te zijn over wat er in de inrichtingen gebeurt. Het is niet voor mooi, mooi', aldus de VHP’er. 

Volgens hem heeft dit incident het angstig gevoel van de samenleving nog verder beïnvloed, omdat er nu twijfels zullen zijn of een crimineel inderdaad achter slot en grendel is of niet. 'De samenleving moet het gevoel van veiligheid krijgen. Dat kan op dit moment duidelijk niet gegarandeerd worden', aldus Jogi.

0 comments:

Een reactie plaatsen