vrijdag 15 september 2017

Kan konijnenvlees Venezolanen van de honger redden?

'Het konijn is geen huisdier, het is maar twee en een half kilo vlees'

(Bron foto: AP Photo/Anja Niedringhaus)

Laat ze konijnen eten. Dat was in principe de boodschap van president Nicolas Maduro voor Venezolanen hongerig en worstelend door zware voedseltekorten veroorzaakt door een groeiende economische crisis. Maduro onthulde woensdag 'Plan Konijn' met zijn minister van landbouw, Freddy Bernal, tijdens een vergadering die op Periscope werd uitgezonden, aldus donderdag 14 september 2017 CNN Money. (In de video komt de aankondiging na het punt van twee uur).

De Venezolaanse leiders, die president Trump en de Verenigde Staten de schuld geven voor de economische crisis van Venezuela, raden aan dat mensen thuis konijnen als voedselbron houden. 'Het konijn is geen huisdier, het is maar twee en een half kilo vlees', zei Bernal glimlachend, met wat gelach om hem heen. 'De aanval van Trump tegen de Venezolaanse bevolking is een kans om culturele consumptiepatronen te herzien en te veranderen.' Maduro grinnikte, prees Bernal's en zei: 'Het eerste deel van het Plan Konijn is begonnen!'

Hij voegde eraan toe, dat sommige konijnen al in een aantal gemeenschappen zijn verdeeld als onderdeel van een proefproject. 

'Plan Konijnt' illustreert de extreme maatregelen van de regering om voedseltekorten in Venezuela te verlichten. Konijn is niet algemeen gegeten voedsel in de Zuid-Amerikaanse natie, Bernal moet toegegeven, dat het meestal wordt beschouwd als een schattig huisdier.

(De Surinaamse Krant/CNN Money/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen