maandag 11 september 2017

Koning Willem-Alexander en minister Plasterk op Curaçao

De twee hopen door Irma getroffen Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius te kunnen bezoeken


Koning Willem-Alexander en minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zijn zondagmiddag 10 september 2017, aangekomen op Curaçao (zie foto - Bron: Rick Hart/Facebook). Ze brengen daar onder meer een bezoek aan een ziekenhuis waar slachtoffers van orkaan Irma zijn binnengebracht. 

De twee worden op Curaçao geïnformeerd over de hulpverlening die vanaf het eiland wordt verleend. Daar wordt ook bekeken of en wanneer een bezoek mogelijk is aan de Bovenwindse Eilanden Sint-Maarten, Saba en Sint-Eustatius. 

De koning had al aangegeven dat hij tijdens zijn bezoek niemand in de weg wil lopen.
'De boodschap die ik voor de bewoners van Sint Maarten heb, is de volgende: we beseffen wat u is overkomen en we doen zo goed mogelijk ons best om iedereen te helpen die hulp nodig heeft. Vertrouw op de hulp.'
Dat zei koning Willem-Alexander op het eiland na zijn bezoek aan de Meteorologische Dienst. 


'Ik ben hier om eerst uit te zoeken wat er tot nu toe gebeurd is en wat de coördinatie vanuit Curaçao betekent.' Ook liet hij weten graag naar het ziekenhuis te willen gaan om degenen te bezoeken die medische hulp nodig hebben en daarom vanaf Sint-Maarten naar Curaçao zijn overgebracht. 

Na zijn bezoek aan de Meteorologische Dienst zei hij, dat er nog geen beslissing is genomen wanneer hij Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba bezoekt. De koning bezocht ook marinebasis Parera. Vervolgens zou hij naar het Sint Elisabeth Hospitaal gaan bij de mensen die voor medische hulp uit Sint-Maarten zijn overgebracht naar Curaçao.

(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Nieuws.nl/NRC/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen