dinsdag 12 september 2017

Koning Willem-Alexander geschokt door wat hij op Sint-Maarten heeft gezien

'Het gaat alle verbeelding te boven, overal waar je kijkt zie je vernieling'

(Bron foto: Karel van Oosterom/Twitter)

Koning Willem-Alexander is geschokt door wat hij op Sint-Maarten heeft gezien. 'Ik denk dat wat wij hier hebben aangetroffen, dat gaat alle verbeelding te boven. Overal waar je kijkt zie je vernieling', zegt hij maandagavond 11 september 2017 tegen De Telegraaf.

'Tegelijkertijd zie je ook mensen de schouders eronder zetten. Maar ja, waar begin je op zo’n moment?! Ik heb een hoop gezien in mijn leven, maar dit had ik nog nooit gezien. Ik was hier na Luis en ik dacht dat ik toen het ergste had gezien. Maar, alles is hier even onvoorstelbaar', vervolgt de koning.


'De opbouwfase kan nog lang duren. Maar, het geloof is er dat Sint-Maarten er uiteindelijk bovenop gaat komen.'

Ook minister Plasterk is erg onder de indruk. 'Ik heb een paar keer vandaag gehoord dat mensen het een oorlogsgebied noemen. Dat snap ik wel. Mensen kijken geschokt voor zich uit en roepen naar ons als we langsrijden om water. De gevolgen zijn echt verschrikkelijk.'

'Het was al een eiland van grote verschillen tussen rijk en arm en die verschillen worden door deze storm allen maar groter. De goedgebouwde huizen van de rijken staan nog en bij de armen is alles weg.'


(De Surinaamse Krant/De Telegraaf/Twitter/NOS)

0 comments:

Een reactie plaatsen