zaterdag 16 september 2017

Minister Dikan streeft naar uniforme kleding bestuursambtenaren

Bewindsman installeert commissie Opzetten Atelier


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft de commissie Opzetten Atelier geïnstalleerd. Met een kleine ceremonie in de vergaderzaal van het ministerie vond de installatie op 12 september plaats, aldus het Nationaal Informatie Instituut vandaag, zaterdag 16 september 2017.

De minister zei daarbij, dat tijdens verschillende veldbezoeken vaak is gebleken dat de bestuursambtenaren aangaven geen uniform te hebben. In dat kader heeft het ministerie besloten om over te gaan tot het reorganiseren van de geüniformeerde diensten en hebben van een standaard kledingvoorschrift.

De commissie heeft de volgende taken:
het nagaan wat de behoefte aan kleding voor de bestuursdienst en het traditioneel gezag is, 
toezien dat de uniformen voldoen aan de wettelijke voorschriften, 
zoeken naar een geschikte werkplaats, aantrekken en doen trainen van personeel, 
het identificeren van personeel binnen het ministerie, die te werk gesteld zullen worden bij het atelier, 
het coördineren van het proces en advies uitbrengen aan de leiding van het ministerie over de instelling van een beheersstructuur. 

De commissie staat onder leiding van Irvin Alberg, die ondersteuning geniet van Robert Dikan, Johanna Huur, Vanessa Felisie en Patrick Krieger, allen vertegenwoordiging van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Verder nog Somopawiro Alfred, vertegenwoordiger van het ministerie van Justitie en Politie en Brian Lanveld, vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie. De commissie is voor de duur van één jaar ingesteld.

0 comments:

Een reactie plaatsen