vrijdag 8 september 2017

Minister Dodson garandeert inbreng Matawai bij leveren producten aan IAmGold

Ontdekking nieuwe goudreserves in concessie IAmGold zal lokale bevolking ten goede komen


Rosebel Gold Mines geeft jaarlijks gemiddeld 160 miljoen Amerikaanse dollar uit aan lokale aankopen. De ontdekking van nieuwe goudreserves in de uitgebreide concessie van IAmGold, zal de lokale bevolking en ondernemingen nog meer ten goede komen. Het goud is ontdekt in het gebied van de Matawai.

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen deelt mee, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 8 september 2017, dat zij al vroeg in het project meegenomen zullen worden. 

Steve Letwin, CEO van het Canadese IAmGold, liet 5 september  in een persbericht weten, dat de goede perspectieven een ‘domino effect’ zal hebben voor de lokale bevolking. Er valt voor de gemeenschappen meer geld te verdienen. 'Er wordt 100 ton kip, 8 miljoen eieren per jaar aangeschaft. Er wonen meer dan 700 mensen op het complex. Wanneer de nieuwe bron is toegevoegd, gaan we nog meer mensen in dienst nemen. Dat betekent nog meer kip, nog meer eieren. Ik wil alleen maar aangeven, dat dit een domino effect heeft voor de gemeenschap, het zaken doen, voor mensen die naar werk zoeken.'

Op dit moment zitten ruim honderd personen op de exploratiewerkzaamheden. De groep zal verdubbeld worden, deelt Dodson mee. Daarnaast zullen arbeiders nodig zijn bij de nieuwe site om gebouwen en andere nodige zaken op te zetten. Ook het aantal vaste werkers op het verwerkingscomplex zal uitgebreid worden, zegt Dodson uit. 

'Wij willen ook de Matawai-bevolking meenemen in het traject zodat ze actief kan participeren', haalt Dodson aan. 'We hebben geleerd van Nieuw Koffiekamp, het Sarakreekgebied en Paammaka. Wij willen het alleen maar beter doen. Vandaar dat wij er ook voor zullen zorgen dat zeker het leveren van landbouw- en andere producten door de Matawai-bevolking, direct meegaat met het traject.'

0 comments:

Een reactie plaatsen