vrijdag 15 september 2017

Minister Peneux op werkbezoek in Jeddah, Saudi-Arabië, aan management Islamic Development Bank

Delegatie verkent tijdens bezoek ook mogelijkheden voor verdere samenwerking 


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) was van zondag tot vandaag, vrijdag 15 september 2017, met een delegatie in Jeddah, Saudi-Arabië, voor een werkbezoek aan het management van de Islamic Development Bank. Het bezoek is in het kader van twee onderwijsprojecten gefinancierd door de IsDB, die momenteel uitgevoerd worden door de Program Management Unit van MinOWC, aldus het zogenaamd Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag. 

Het gaat om het Technical Vocational and Educational and Training (TVET) project en het Secondary and Technical Education Support (STES) Project.

TVET heeft als doelstelling om het Lager Beroepsonderwijs (LBO) op primair niveau te reorganiseren en te verbeteren. Hierbij zullen de praktijklokalen gerenoveerd worden en nieuwe machines en materialen aangeschaft. 

Bij STES gaat het om de bouw en inrichting van een School Campus in Para voor Secundair Onderwijs. Beide projecten zullen in het jaar 2020 opgeleverd worden, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

De delegatie heeft tijdens het bezoek ook andere mogelijkheden voor samenwerking verkend. Er zijn besprekingen geweest met de vicepresident van de IsDB en de afdeling voor Capaciteitsversterking, waarbij samenwerkingsverbanden met Turkije en Maleisië zijn bekeken in de vorm van Reverse Linkage projecten. Er studiebeurzen ter beschikking gesteld voor Suriname.

Overigens kan de vraag gesteld worden of het bezoek nodig was. Immers, in het huidige tijdsgewricht van internet (Skype - videoconferencing) zijn diverse geldverslindende dienstreizen geen noodzaak meer.

(De Surinaamse Krant/NII)

0 comments:

Een reactie plaatsen