vrijdag 8 september 2017

Minister Peneux weet niets van langere schooltijden

Ministerie betreurt het dat voorzitter BvL/ALS zaken niet eerst verifieert bij departementsleiding


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) is niet op de hoogte van een verlenging van schooltijden. 'Uitspraken gedaan door de voorzitter van de BvL/ALS als zou het MinOWC op de hoogte zijn van deze maatregel, verwijs ik naar het rijk der fabelen', zegt minister Robert Peneux donderdag 7 september 2017 in een reactie op Starnieuws. 

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL (Bond van Leraren)/ALS (Alliantie van Leerkrachten in Suriname), zei woensdag op een persconferentie, dat leerkrachten voortaan van zeven uur 's morgens tot drie uur 's middags moeten werken. 

Hiermee zal het Rooms-katholiek Bijzonder Onderwijs als eerste beginnen. Peneux zeg hier niks van af te weten. Een maatregel doorvoeren moet in overleg met het ministerie. Dit is niet gebeurd. 

Ter informatie:


Het ministerie betreurt het, dat de voorzitter van de BvL/ALS zaken niet eerst verifieert bij de departementsleiding alvorens ongefundeerde uitspraken te doen en zodoende bezig te zijn met misleiding van onderwijsgevenden, zegt de bewindsman.

0 comments:

Een reactie plaatsen