vrijdag 15 september 2017

Minister Pengel legt eerste steen voor bouw Centraal Apotheek Magazijn RGD

Ook het startsein voor de bouw van zeven nieuwe apotheken


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft gisteren ceremonieel de eerste steen gelegd voor de bouw van het Centraal Apotheek Magazijn van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Hiermee werd ook het startsein gegeven voor de bouw van zeven nieuwe apotheken. In het gebouw komt een nieuwe hoofdapotheek en een administratieruimte, zo bericht Starnieuws vandaag, vrijdag 15 september 2017. 

'De missie van het ministerie van Volksgezondheid is om goede, kwalitatieve zorg bereikbaar te maken voor iedereen. Wanneer infrastructurele projecten zich ontwikkelen, zal ook de gezondheidszorg zich hierlangs ontwikkelen', zei Pengel. 

De bouw van het Centraal Apotheek Magazijn, een ondersteunende dienst, is hier een voorbeeld van. Pengel stelt, dat er vraag is naar betere dienstverlening in de primaire gezondheidszorg en dat daarop zal worden ingespeeld. 

Er moeten behalve faciliteiten ook mensen worden getraind en de gemeenschapsparticipatie moet worden bevorderd om samen te werken naar een gezonde samenleving. 

Waarnemend directeur van de RGD, Edwin Noordzee, vertelt dat door het Centraal Apotheek Magazijn de toegang tot medicijnen van opslag tot distributie goed geregeld kan worden. Ook de verdere automatisering van de informatiestroom wordt aangepakt, meent hij. Tussen 12 en 18 maanden moeten alle gebouwen er staan. 

RGD-apotheker Sascha Baal zegt dat decentralisatie zal zorgen voor kortere lijnen tussen het management van de apotheek en de ondersteunende diensten. Ook moet het zorgen voor efficiëntere inzet van personeel binnen de apotheken en het effectief inspelen op de behoeften van cliënten. 

De RGD heeft 43 hulpapotheken en vijf wachtapotheken in Geyersvlijt, Lelydorp, Derde Rijweg en Latour. De nieuwe gebouwen komen te staan in Nickerie, Marowijne, Para, Limesgracht, Kwarasan, Derde Rijweg en op Kassabaholo waar het startsein is gegeven. 

Het project kost 7,250 miljoen Amerikaanse dollar en wordt gefinancierd door de Islamic Development Bank (IsDB), The OPEC Fund for International Development en de overheid.

0 comments:

Een reactie plaatsen