vrijdag 15 september 2017

Minister Welzijn spreekt met bestuur Nickerie over toekomst backtrack

Boothouders willen alle mogelijkheden aangrijpen voor reguleren backtrack


'Vervoerders en andere ondernemers die direct betrokken zijn bij de illegale vaarroute backtrack over de Corantijnrivier zullen investeren om het systeem beter te maken.' Dat zei waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie in Nickerie. Hij heeft in het weekeind gesproken met districtscommissaris Wedprekash Joeloemsing over de regulering van de backtrack, zoo bericht De Ware Tijd vandaag, vrijdag 15 september 2017.

 'Wij werken aan een lange termijn en duurzame oplossing waarbij de grotere ondernemers de zaak zullen opzetten', zegt Welzijn, die al met potentiële aannemers heeft gesproken. De plannen worden aan de regering aangeboden. 'We gaan werken aan een overeenkomst met de ondernemers die zich bereid hebben verklaard om te investeren in het faciliteren van de overheid en tegelijkertijd het scheppen van mogelijkheden die voor hun belangrijk zijn.'De boothouders, die deze illegale, maar gedoogde route onderhouden, zullen ook participeren in het project. Volgens de minister zijn er ideeën hoe en welke de mogelijkheden zijn om middels de private sector de zaak op te zetten. Boothouders willen alle mogelijkheden aangrijpen voor het reguleren van de backtrack zodat zij ook zekerheid hebben om hun brood te kunnen verdienen. 

'Er zijn zeker meer dan driehonderd personen, inclusief gezinsleden, die direct afhankelijk zijn van de illegale route', zegt boothouder Dewiednandan Baidjoe. Hij verzekert de overheid van alle ondersteuning van de mensen die betrokken zijn bij de route. 

Samen met de betrokken overheidsinstanties zal de minister proberen om wat enkele maanden terug is gepland tot stand te brengen. Hij weet ook niet waarom de plannen niet zijn uitgevoerd. 

'We gaan de stappen die gemaakt zijn vervolgen en zorgen dat de plannen wel gerealiseerd worden, maar er moet wel rekening gehouden worden met de huidige omstandigheden.'

0 comments:

Een reactie plaatsen