zaterdag 2 september 2017

Ministerie van OWT & C begint eindelijk met herstel Onafhankelijkheidsplein

Binnen een week of twee wordt nieuw gras geplant 


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) is na ongeveer drie maanden gestart met rehabilitatiewerkzaamheden op het Onafhankelijkheidsplein. Raoul Sweedo, hoofdvoorlichter bij dit ministerie, zegt vrijdag 1 september 2017, op Starnieuws, dat het streven is vóór 25 november het werk op te leveren. 

Het oude gras, dat flink was aangegroeid, wordt nu helemaal verwijderd. Sweedo zegt dat er schelpzand en zwarte aarde verspreid wordt op het plein. Een tractor van het ministerie is begonnen met het ploegen en daarna egaliseren van het terrein. Binnen een week of twee zal er ‘nieuw’ gras worden geplant. 

De keuze voor het type gras dat geplant wordt, moet nog worden gemaakt. Sweedo zegt dat gekozen zal worden tussen beschuitgras en cubitigras. Volgens hem zijn deze grassoorten wel in staat een bepaald gewicht te dragen.Volgende week wordt met kleine machines aan de zijde van het ministerie van Financiën gewerkt. 

Rond het Onafhankelijkheidsplein werden al medio mei dranghekken geplaatst. Dat leidde tot de nodige kritiek, omdat het afsluiten van het plein werd gezien als een middel van de regering om anti-regeringsprotesten en -manifestaties op het plein te voorkomen. Die visie wordt nu bevestigd, nu deze dagen, maanden later, pas een aanvang wordt gemaakt met herstel van het plein....

Het is niet de eerste keer dat het Onafhankelijkheidsplein een onderhoudsbeurt krijgt. Het oude gras weghalen en opnieuw beplanten is uniek.

(De Surinaamse Krant/Starnieuws)

0 comments:

Een reactie plaatsen