vrijdag 1 september 2017

Naam politieke partij uit FARC-geledingen is.... FARC, Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comú

FARC beëindigt conferentie met een concert en toespraken op centrale plein van BogotaDe Colombiaanse ontwapende FARC-rebellengroep behoudt zijn beroemde acroniem, nu het een civiele politieke partij wordt, een onderdeel van de demobilisatie onder een vredesovereenkomst met de regering die meer dan 50 jaar oorlog beëindigde.

De rebellen van de Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia), waarvan de eerste politieke conferentie vandaag, vrijdag 1 september 2017, eindigt met een concert en toespraken op het centrale plein van Bogota, gaat nu door als de Fuerza Alternativa Revolucionaria del Comú, daarmee de Spaanse initialen FARC behoudend.

In het kader van de vredesovereenkomst van 2016 om een ​​einde te maken aan een oorlog die meer dan 220.000 mensen heeft gedood, werd de meeste strijders van de groep amnestie verleend en mochten ze deelnemen aan de politiek.

Of de rebellen gesteund zullen worden door de Colombianen, van wie velen ze vernederen, blijft te zien.

De groep had oorspronkelijk verschillende andere namen voor de politieke partij, waaronder anderen die de initialen behouden, maar de nieuwe naam won het van Nueva Colombia tijdens de stemming op de conferentie gisteren, aldus FARC-leider Rodrigo Londono, bekend onder de naam Timochenko, op Twitter.


FARC-leiderschap en social media accounts plaatsten ook een grafiek van de partij beleidsprioriteiten en het nieuwe logo, een rode roos met een rode ster in het midden. Beleid omvat de bestrijding van corruptie en het bevorderen van kunst en cultuur.

'Geen traditionele politieke partijen meer en hun corrupte beleid. Transparantie en waarheid zullen de acties van det nieuwe partij begeleiden', zo staat in het grafiek. 'Jeugd, vrouwen, inheemsen, boeren, Afro-Colombianen, kunstenaars, de LGBTI-bevolking, huisvrouwen, studenten, werkers en werklozen - iedereen's mening is van belang.'

(De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen