vrijdag 15 september 2017

Nationale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten brengt 13.348.158 op

Met het geld wordt noodhulp geboden om de nood te verlichten


De nationale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten heeft 13.348.158 euro opgebracht. Dat werd vrijdagavond 15 september 2017 bekendgemaakt, aldus RTL Nieuws. Met het geld kan de eerste nood worden verlicht van de slachtoffers op het eiland, waar orkaan Irma een ravage aanrichtte. 

De hele dag werd vanuit het Hilversumse Beeld en Geluid geld ingezameld voor de hulpactie van het Rode Kruis. Tienduizenden Nederlanders gaven geld door direct aan het Rode Kruis te storten of door mee te doen aan een van de vele initiatieven van anderen om geld in te zamelen. Bij Beeld en Geluid zaten de hele dag tientallen bekende Nederlanders om de telefonische donaties in ontvangst te nemen. 

Wie belde, maakte kans om bijvoorbeeld Jesse Klaver, Helga van Leur, Mattie Valk of Ruud de Wild aan de telefoon te krijgen. Noodhulp 

Met het geld wordt noodhulp geboden om de nood verlichten van de ravage die de orkaan Irma aanrichtte. 

Bijna alle huizen gebouwen op het eiland zijn verwoest, de winkels leeg en de infrastructuur functioneert nauwelijks. 

De miljoenen zijn dus bedoeld voor hulpgoederen als water, kleding en tandpasta en gaan direct naar het Rode Kruis. 

Het totale bedrag valt flink lager uit dan bij andere televisieacties voor natuurrampen. Het recordbedrag dat in Nederland ooit werd ingezameld bij een landelijke televisieactie was 208 miljoen euro voor de gevolgen van de tsunami in Azië in 2004.

0 comments:

Een reactie plaatsen