vrijdag 8 september 2017

Nederlandse dubbelspecialist Jean-Julien Rojer wint US Open

Op Curaçao geboren Rojer met Roemeense partner Tecau te sterk voor Spaans duoEen daverend succes voor Jean-Julien Rojer. De op Curaçao geboren Nederlandse dubbelspecialist heeft met Horia Tecau de US Open op zijn naam geschreven. In het Arthur Ashe Stadium kreeg het Spaanse tweetal Marc Lopez en Feliciano Lopez (geen familie van elkaar) klop van Rojer en Tecau: 6-4 en 6-3. 
In de halve finales moesten John Peers en Henri Kontinen, het als eerste geplaatste dubbel, er ook al aan geloven. Het betekende de tweede grandslamtitel voor het Nederlands/Roemeense koppel. In 2015 kroonden de topdubbelaars zich al eens tot Wimbledon-kampioenen.


Bij een 3-3 stand was de eerste break voor de twee 35-jarige Spanjaarden. Die tegenvaller hadden de in Willemstad geboren tennisser en zijn Roemeense partner snel verwerkt. 

Twee breaks later zat de eerste set in de tas en was er nog maar één set vereist voor de eindzege. In het begin van het tweede bedrijf kregen de Spanjaarden meerdere kansen om de service van Tecau te breken. Dat lukte niet. Sterker nog: opnieuw namen de zeer gedreven Rojer en Tecau een break voorsprong. En die gaf het tweetal niet meer uit handen. Op het derde matchpoint was het raak.

Jacco Eltingh en Paul Haarhuis waren in 1994 het laatste Nederlandse duo dat de US Open won.

(De Surinaamse Krant/KNLTB/De Telegraaf/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen