zondag 10 september 2017

Nederlandse toeristen op Sint-Maarten naar Curaçao met Hercules-transportvliegtuigen

Hoeveel Nederlandse toeristen nog vastzitten op Sint-Maarten is niet duidelijk


Nederlandse toeristen die gestrand zijn op Sint-Maarten worden vandaag, zondag 10 september 2017, opgehaald door twee Hercules-transportvliegtuigen. Er is plaats om 280 toeristen naar Curaçao te vliegen. Vanaf daar kunnen ze terug naar Nederland reizen. Dat zei Melanie Schultz (Infrastructuur) bij WNL Op Zondag, aldus De Telegraaf.Iedereen zou aan het begin van de avond (Nederlandse tijd) naar Curaçao moeten zijn gebracht. 'Na patiënten en zwaar getroffen familieleden van ingezette militairen, agenten en hulpverleners, ligt de prioriteit bij toeristen', aldus de Marine. De marine roept mensen via Twitter op niet massaal naar de luchthaven te komen. 'Mensenmassa’s op of nabij het vliegveld kunnen het spoedige verloop van de evacuaties tegenwerken', zegt de marine.

Met een helikopter wordt de luchthaven van Sin-Maarten geïnspecteerd om te kijken of het veilig genoeg is om te landen. 

Er zijn ook Nederlanders die Sint-Maarten al op eigen houtje hebben kunnen verlaten. De eersten kwamen vanochtend in alle vroegte aan op Schiphol. Dat meldt de NOS. 

Het gezin van Mike Bindraban zat met een andere familie op het eiland tijdens de orkaan. Toevallig hoorde ze informatie over een patiëntenvlucht. Omdat zijn vader hartpatiënt is, was er een sprankje hoop dat ze mee konden. Ze hebben snel wat spullen bij elkaar geraapt en zijn naar het vliegveld gegaan. Op de luchthaven stond een Fokker 50 klaar om mensen mee te nemen. 'Het is een gods wonder dat we op de lijst konden komen te staan.' 

Hoeveel Nederlandse toeristen er nog vastzitten op Sint-Maarten is niet duidelijk. Reisorganisatie TUI zegt nog ongeveer veertig mensen op het eiland te hebben zitten.

0 comments:

Een reactie plaatsen