zaterdag 2 september 2017

Newmont Suriname gaat materiёle steun aan het KPS bieden

Minister Welzijn tekent MoU met goudbedrijf voor 3-jarige samenwerking


Het ministerie van Justitie en Politie zal in de komende drie jaar samenwerken met het goudbedrijf Newmont Suriname. Minister Ferdinand Welzijn ad interim heeft gisteren een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met het goudbedrijf (zie foto - Bron: NII), zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, zaterdag 2 september 2017.

Er zijn in dit document afspraken vastgelegd over voornamelijk de materiële ondersteuning, welke Newmont Suriname aan het KPS (Korps Politie Suriname) zal bieden. 

Het bedrijf is met name voornemens om de verplaatsing van het politiestation te Snesie Kondre in het district Sipaliwini voor haar rekening te nemen. Ook zal het bedrijf kogelvrije vesten doneren aan de politie. 

Op basis van deze samenwerking zullen partijen continu in dialoog treden om zich te buigen over het veiligheidsvraagstuk binnen het oostelijk deel van ons land. 

Met het ondertekenen van bedoelde MoU is een basis gelegd voor een hechtere samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en Newmont. In het kader van deze overeenkomst zal in de toekomst de facilitering van andere politieposten en politievoertuigen worden bekeken. 

Minister Welzijn, Albert Ramdin (vertegenwoordiger van Newmont Suriname) en waarnemend Korpschef, Antonio Chin, plaatsten hun handtekening onder het document. Minister Welzijn vindt het bijzonder, dat er bedrijven zijn die een bijdrage willen leveren om de criminaliteit aan te pakken. Door het KPS de nodige gereedschappen aan te bieden zal het Korps beter uitgerust zijn om haar werk uit te voeren. Minister ad interim Welzijn ziet een vruchtbare samenwerking met Newmont tegemoet.

0 comments:

Een reactie plaatsen