zaterdag 2 september 2017

NPS-fractieleider Rusland ziet toch af van dienstreis naar China...

Rusland komt plotseling tot inzicht dat 'huidige politieke en economische situatie' deelname toch niet toestaat...


NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft besloten niet meer af te reizen naar China. Hij heeft dit gisteren schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. De vaste commissie van Buitenlandse Zaken brengt van 14 tot en met 24 september een bezoek aan China. Het gaat om een uitwisselingsprogramma. 

'Hierbij deel ik u mede dat ik op basis van de huidige politieke en economische situatie van ons land besloten heb, om niet deel te nemen aan het bezoek van de commissie buitenland aan de Volksrepubliek China van 12 t/m 24 september', schrijft Rusland. 

'Bij dit besluit moet duidelijk zijn dat de goede vriendschapsbanden die er bestaan tussen de NPS en de Volksrepubliek China sinds de tijd van oud-NPS voorzitter en minister president Henck Arron recht overeind staan', zegt Rusland vandaag, zaterdag 2 september 2017, op Starnieuws. 
'De NPS zal zich altijd als een waardige en trouwe partner opstellen in de relatie met de Volksrepubliek China.'

Aanvankelijk was Rusland dus wel van plan te gaan naar China, aangezien de kosten volledig worden gedekt door het gastland. Hij heeft ook deelgenomen aan het gesprek van de commissie Buitenlandse Zaken met minister Yldiz Pollack-Beighle. Uiteindelijk heeft hij besloten toch af te zien van de reis. De delegatie staat onder leiding van André Misiekaba (NDP). Verder maken Chandrikapersad Santokhi (VHP), Grace Watamaleo (NDP), Stephen Tsang (NDP), William Waidoe (Pertjajah Luhur) en Remie Tarnadi (NDP) deel uit van de delegatie.

0 comments:

Een reactie plaatsen