zaterdag 16 september 2017

Nurmohamed (VHP): 'Suriname is tegen 2020 niet meer leefbaar'

'Niets en nogmaals niets hoor je van regering en je ziet geen acties om veiligheid te garanderen'

'Suriname is de bron geworden van een criminele staat, dankzij het beleid van Bouterse en Adhin'


De veiligheid van burgers in Suriname baart het Assembleelid Riad Nurmohamed enorm veel zorgen. Het lijkt volgens hem normaal te zijn geworden voor de regering Bouterse-Adhin, dat mensen overdag of in de nacht worden beroofd, overvallen en/of vermoord. 'Dit omdat je niets en nogmaals niets hoort van de regering en geen acties ziet', stelt de parlementariër vrijdag 15 september 2017 in het Dagblad Suriname. 

Hij voorspelt dat in 2020 Suriname gaat behoren tot de top 5 landen in het Caribisch gebied dat niet meer leefbaar zal zijn. Suriname is naar zijn mening de bron geworden van een criminele staat, dankzij het beleid van 'Bouterse en Adhin'. 

In het gebied Tammenga, waar het Assembleelid woont, heeft hij gezien hoe de criminele wereld zich heeft ontwikkeld in drie jaren tijd. Hij stelt ook vast, dat de politie machteloos is. Het aantal moorden in het Caribisch gebied is nu al procentueel bijna vier keer hoger dan in Amerika. De reden hiervoor is de grote mate van werkloosheid en drugshandel. 'Dit zijn typisch zaken die ook opvallen in Suriname', zegt Nurmohamed. 

Naar zijn mening is de regering Bouterse-Adhin juist bezig de pilaren voor jongeren te vernietigen. De onderwijssector is failliet, er is geen werk voor afgestudeerden, studeren is onbetaalbaar geworden en eten is onbetaalbaar voor vele ouders. 

Aan de andere kant is het ook opvallend, dat in de periode 2010 – heden de drugsvangsten nationaal en internationaal vanuit Suriname zijn toegenomen. 

Het aantal hangjongeren langs de straten in bepaalde buurten, als Tammenga, Latour, Ephraimzegen, Pontbuiten, is enorm toegenomen, dat ook met veel alcoholgebruik. 'Dit zijn typisch de buurten waar een bepaalde politieke partij in dit land zijn achterban erop na houdt en de mensen maandelijks met een paars pakket blij maakt en zo dat deel van de kiezers in armoede blijft houden en een criminele wereld van drugshandel en criminelen in stand houdt. Het valt op dat deze criminelen het hebben gemunt op bepaalde bevolkingsgroepen en bepaalde politieke groepen in Suriname. Het laatste bewijs is ook dat de regering Bouterse-Adhin steeds heeft gefaald met goed beleid bij het ministerie van Justitie en Politie. Het benoemen van een minister is geen prioriteit en gelden worden onvoldoende vrijgemaakt', stelt het Assembleelid. 

'Politieposten hebben gebrekkige middelen, agenten kunnen hun werk niet naar behoren doen.' Het zal voor hem geen verrassing zijn 'als we op 1 oktober 2017 horen van de regering dat de politieagenten net als de militairen ook cassave moeten gaan planten en dat ook zij een cassavefabriek gaan opzetten'.

Nurmohamed geeft aan, dat de VHP de armoede van de jongeren niet zal accepteren. 'De VHP zal binnenkort deze buurten ook aandoen om deze jongeren bewust te maken dat ook zij recht hebben op een goede toekomst en niet hoeven te gaan stelen en hun leven op het spel te zetten.'

0 comments:

Een reactie plaatsen