maandag 4 september 2017

Nutsvoorzieningen in Paramaribo en Marowijne verbeterd met steun AFD

Waterstations in en rondom Groot Paramaribo worden verbeterd

Modernisering en uitbreiding waterstation te Moengo


De Franse Ontwikkelingsbank (AFD, Agence Française de Développement) is in samenwerking met de overheid bezig met het verbeteren en uitbreiden van nutsvoorzieningen in Paramaribo en Marowijne. 'Wij zijn op drie fronten bezig', bevestigt Gaellë Narayanassamy, AFD-medewerkster in Suriname, vandaag, maandag 4 september 2017, in de Ware Tijd. 

Haar organisatie is op de eerste plaats bezig met een project voor het verbeteren van waterstations in en rondom Groot Paramaribo. Daarnaast worden de modernisering en uitbreiding van het waterstation te Moengo gefinancierd. 

'Het ligt in de bedoeling om ook de watervoorziening naar de omliggende gemeenschappen te verbeteren.'

Samen met het project in Paramaribo gaat het om 12,5 miljoen euro in de vorm van een zachte lening. Deze twee projecten worden sinds 2015 voorbereid en bevinden zich momenteel in de technische fase. 

Het derde project doet de AFD samen met de Energiebedrijven Suriname (EBS), dit project richt zich op het uitbreiden en verbeteren van de stroomvoorziening vanuit Paramaribo naar gemeenschappen in Moego en Albina. Ook dit project is sinds 2015 in voorbereiding. 

'De EBS werkt aan het aantrekken van een consultant om het project te ontwerpen en een kostencalculatie te maken.'

De AFD heeft haar betrokkenheid in Suriname sinds 2010 opgevoerd. Onlangs is het Marwina Ziekenhuis volledig afgebouwd en opgeleverd. Het ministerie van Volksgezondheid werkt aan de operationalisering ervan. Het streven is het ziekenhuis nog dit jaar te openen. Dit project is onderdeel van een grotere operatie om ook poli's van de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending in Marowijne en het binnenland, vooral langs de oostgrens, te verbeteren. Er is een lening van 15 miljoen euro mee gemoeid. 

0 comments:

Een reactie plaatsen