zondag 17 september 2017

Officiële startsein gegeven voor bouw Surinaams Olympisch Centrum (SOC)

Olympisch Centrum voor kracht- en conditietrainingen


Met het onthullen van een billboard (zie foto's - Bron: Terence Oosterwolde/Facebook) en de traditionele ‘wasi’ met bier is gisteren het officiële startsein gegeven voor de bouw van het Surinaams Olympisch Centrum (SOC) voor kracht- en conditietrainingen. Op de billboard staat een grote hal geprojecteerd. Het project wordt in fasen gebouwd, aldus SOC-bestuurslid Oscar Brandon vandaag, zondag 17 september 2017, op Starnieuws.

Eerst worden de gymzaal en behandelruimte neergezet. In de volgende fase wordt de multipurpose hal gebouwd. Het gebouw zal uit twee etages bestaan. 


Er wordt aan de slag gegaan met 200.000 Amerikaanse dollar van de Pan American Sports Organization (PASO) om ten minste de eerste fase af te krijgen. Om het gehele project op te leveren, zal er financiële hulp nodig zijn, maar de PASO heeft al toegezegd om in te springen deelt Brandon mee. 

Ondertussen laat het SOC een paar mensen in Nederland opleiden in ‘strenght and conditioning’ trainingen. Zij zullen de opgedane kennis en vaardigheid met lokale coaches van de verschillende lidbonden delen, geeft Brandon aan. 'We hebben gemerkt dat de noodzaak heel groot is. Ook hebben we gemerkt dat de nieuwe aanpak ook al resulteert in het behalen van internationale prijzen. We hebben gezien dat onze atleten beginnen door te breken omdat ze dat stukje ‘strenght and conditioning training’ nu in hun trainingsprogramma meenemen. Dus we geloven erin dat dit zeker zal bijdragen tot een betere voorbereiding van onze sporters, maar ook meer mogelijkheden zal bieden om in eigen land op een hoger niveau te komen.'Directeur Sportzaken Luciano Mentowikromo van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is ervan overtuigd, dat de geschiedenis zal bevestigen hoe belangrijk het centrum is voor ontwikkeling van de Surinaamse sport en sporttalenten. 

Brandon zegt verder,dat het er meer plannen zijn. Naast het trainingscentrum moeten er op het SOC terrein nog komen een trimbaan, twee beachvolleybalvelden en een open lucht basketbalveld. Ook zal met de overheid nagegaan worden om het omliggende gebied te verlichten en te verfraaien.

0 comments:

Een reactie plaatsen