vrijdag 15 september 2017

Olympic Scholarship voor 8 Surinaamse sporters op weg naar Olympische Spelen 2020 in Tokio, Japan

'Het Surinaams Olympisch Comité is zeer verheugd met deze toekenning'


Sunayna Wahi (atletiek), Evita Leter (zwemmen), Renzo Tjon A Joe (zwemmen), Zuhayr Pigot (zwemmen), Jair Tjon En Fa (wielrennen), Miguel van Assen (atletiek), Soren Opti (badminton) en Tosh van Dijk (taekwondo) kunnen per 1 september 2017 rekenen op een maandelijkse beurs van 625 Amerikaanse dollar om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen 2020 in Tokio, Japan. 

Verder kunnen ze ook rekenen op eventuele dekking van de reiskosten naar kwalificatietoernooien binnen hun disciplines, zo bericht vrijdag 15 september 2017, het Dagblad Suriname. 

De Olympic Solidarity heeft acht voordrachten van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) om in aanmerking te komen voor de Olympic Scholarship op weg naar Tokio 2020, goedgekeurd. 

'Het SOC is zeer verheugd met deze toekenning. Elke NOC mocht een lijst indienen bij Olympic Solidarity. De atleten moesten voldoen aan de gestelde eisen van Olympic Solidarity en de International Federaties om hiervoor in aanmerking te kunnen komen', is de eerste reactie vanuit het SOC. 

De Olympic Scholarship zal duren tot en met 31 augustus 2020, dus tot de Spelen in Japan aanvangen. Echter zal men moeten voldoen aan de eisen gesteld in de beursovereenkomst. Er is een hoop administratief papierwerk waaraan voldaan moet worden, inclusief jaarlijkse financiële verslagen, verantwoording van de gelden en andere rapporten.

De beurzen kunnen eerder dan augustus 2020 gestopt worden, indien een atleet geblesseerd raakt en Tokio niet kan halen, of de kwalificatiekansen misloopt of om persoonlijke redenen.

0 comments:

Een reactie plaatsen