woensdag 6 september 2017

Op Cuba verblijvende president Bouterse: 'Ik maak het heel erg goed'

Orkaan Irma lijkt Bouterse en delegatie niet dwars te gaan liggen

Mensen in Suriname zouden bezorgd zijn over de president...


Naar aanleiding van het internationaal nieuws over de storm Irma, die in kracht is toegenomen en mogelijk ook voor problemen kan gaan zorgen op Cuba, heeft het Nationaal Informatie Instituut vandaag, woensdag 6 september 2017, contact opgenomen met president Bouterse. 

Het staatshoofd vertoeft momenteel op Cuba voor een medische check-up en vakantie, en liet het instituut weten, dat de storm Irma in kracht is toegenomen en nu tot een orkaan is uitgegroeid van de vijfde categorie, met windsnelheden van boven 185 kilometer per uur, zoals vele internationale nedia melden.Ik heb heel veel berichten ontvangen uit Suriname, dat men zich zorgen maakt, maar ik maak het heel erg goed’, luidt de eerste reactie van Bouterse.

Het staatshoofd deelt het instituut mee, dat de orkaan volgens de berichtgeving aldaar langs het eiland trekt, waardoor de mensen op Cuba alleen in het noorden wat van Irma zullen merken.

‘Het doet mij wel goed om te weten, dat de mensen in Suriname zich zorgen maken. Dat wan taki den sma e libi nanga yu. We zijn met gebed vertrokken en geloven dat het goed komt want Gado na wi fesiman’, vult Bouterse aan.

Over de medische check-up zegt de regeringsleider dat alles vlot en naar wens is verlopen.

0 comments:

Een reactie plaatsen