zaterdag 9 september 2017

Op Sint Maarten heeft premier William Marlin de noodtoestand uitgeroepen

Sint Maarten zet zich schrap voor volgende orkaan 


Op Sint Maarten heeft premier William Marlin de noodtoestand uitgeroepen. Hierdoor verruimen de bevoegdheden van de lokale autoriteiten zich in het kader van de handhaving van de openbare orde. Om de lokale autoriteiten van Sint Maarten te ondersteunen zijn 175 militairen, 20 agenten van het Korps Politie Curaçao, 15 van het Korps Politie Aruba, circa 50 van het Recherche Samenwerkingsteam en 12 extra marechaussees ingevlogen. 

En vandaag vertrekken vanuit Curaçao honderd extra mariniers. Die zullen in twee ploegen naar Sint Maarten vertrekken; één vanochtend vroeg en de volgende zodra orkaan José het toelaat, aldus Peter Jan de Vin, commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, vandaag, zaterdag 9 september 2017, in het Antilliaans Dagblad.
'De openbare orde en de handhaving zijn topprioriteit. Er is niet voor niets een noodtoestand uitgeroepen', aldus De Vin, die aangeeft vanuit de organisatie wel de melding te hebben gekregen dat er ondertussen meer grip is op de situatie. 

'De aanwezigheid van bevoegd gezag neemt nu behoorlijk toe. Het kan niet anders dan dat dit effect zal hebben op onder andere de plunderingen die gaande zijn.' 

Ondertussen zetten de eilandbewoners zich schrap voor de volgende orkaan: José. 

0 comments:

Een reactie plaatsen