vrijdag 1 september 2017

Openbaar Ministerie Curaçao neemt afscheid van voormalig procureur-generaal Guus Schram

OM verwelkomt nieuwe procureur-generaal Roger Bos tijdens conferentie

(Bron foto: OM Curaçao)

Tijdens een conferentie van het Openbaar Ministerie (OM) in het Santa Barbara Resort werd gisteren afscheid genomen van voormalig procureur-generaal Guus Schram en op hetzelfde moment de nieuwe PG Roger Bos warm welkom geheten. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, vrijdag 1 september 2017.

In zijn introductietoespraak was Bos vol lof over de samenwerking binnen de justitiële keten, die onder het bewind van Schram is geïntensiveerd. 

De nieuwe PG is blij op dit fundament ‘verder te mogen bouwen aan een veilige samenleving’. 'We liggen op koers', aldus Bos.


Tegelijkertijd gaf de nieuwe PG voor Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden aan dat er nog veel te doen is. 'Onze samenlevingen worden met enige regelmaat opgeschrikt door ernstig geweld, vreselijke verkeersongelukken en ernstige corruptiezaken. Dat is geen gemakkelijke opgave, het vraagt veel van iedereen in de zaal, van onze organisaties - en belangrijker - van de mensen in onze organisaties. Mensen met passie die de schakels vormen. Er is geen enkele organisatie die veiligheid alleen kan organiseren, maar we kunnen het wel samen vanuit de verbinding, die op dagen zoals vandaag duidelijk gevoeld wordt.' 
0 comments:

Een reactie plaatsen