vrijdag 15 september 2017

Overheid werkt aan tijdige betaling geld aan traditionele gezagsdragers

Huidige betalingsachterstand wordt in twee termijnen van zes maanden ingelopen


De overheid komt met een duurzaam model, zodat traditionele gezagsdragers in de toekomst op tijd hun geld kunnen ontvangen. De huidige betalingsachterstand zal in twee tranches van zes maanden worden ingelopen. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) begint binnenkort met de uitbetaling, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vrijdag 15 september 2017.

Minister Edgar Dikan van RO geeft aan, dat met de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) een model wordt geïntroduceerd, waarbij de betrokkenen een bankpas krijgen. Het uitbetalen zal dan op deze manier veilig en efficiënt geschieden. De bank zal alle bijkomende kosten op zich nemen en is bereid om te investeren in de infrastructuur in het binnenland; zo zullen op strategische locaties pinautomaten worden geplaatst. 

Suriname telt 1.900 gezagsdragers, waarvan 500 op verzoek van delen van de traditionele leiding per kas worden uitbetaald. 

De Centrale Lands Accountantsdienst (CLAD) was bezig was met een onderzoek ten aanzien van de verrekening van de gelden en dit heeft ook bijgedragen aan de achterstand in betaling.

0 comments:

Een reactie plaatsen