dinsdag 5 september 2017

Passagiers KLM-vlucht naar Amsterdam gestrand in Cartagena, Colombia

'Ik moest via social media vernemen dat onze vlucht was geannuleerd, terwijl we hier niks hoorden'


Passagiers van een KLM-vlucht vanuit Colombia naar Amsterdam zitten al sinds zondagochtend vast in het Zuid-Amerikaanse land, in de stad Cartagena. Het toestel waarmee ze zouden vliegen kampte met technische problemen. Het gaat om een vlucht uit Bogota die via Cartagena vloog.

Vlucht KL749 Bogotá-Amsterdam vertrok zaterdagmiddag om 15.53 uur plaatselijke tijd naar Cartagena waar de Boeing 787-9 om 17.28 uur landde, zo blijkt uit de vluchtgegevens. Het vliegtuig, met plaats voor 294 passagiers, zou om 18.15 uur doorvliegen naar Nederland en had daar gistermorgen om kwart voor elf moeten aankomen maar technische problemen verhinderden dat.

Volgens een van de passagiers zou het gaan om de airco die niet goed zou functioneren. Er moesten nieuwe onderdelen worden ingevlogen, maar uiteindelijk vliegt het toestel helemaal niet meer en moeten de passagiers wachten op een nieuwe vlucht.'We zouden zondagochtend aankomen op Schiphol, dat wordt nu dinsdagavond', meldt de passagier aan de Amsterdamse zender AT5. Hij was voor zijn werk voor WarChild in Colombia. 'We zijn wel opgevangen in goede hotels. Maar, ik moest via social media vernemen dat onze vlucht was geannuleerd, terwijl we hier niks hoorden. Ik ben er nu wel klaar mee. Vooral die onduidelijkheid was heel vervelend.'
KLM zegt in een reactie tegen AT5 het ongemak te betreuren. Volgens een woordvoerder zijn alle passagiers zo snel mogelijk omgeboekt. Aan reizigers die niet gelijk mee konden met een andere vlucht is een hotelovernachting aangeboden. Zij gaan alsnog mee met een latere vlucht.

De gerepareerde vlucht zou gisteravond laat terug vliegen, maar nagenoeg leeg, omdat iedereen is omgeboekt.

(De Surinaamse Krant/AD/AT5/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen