zondag 10 september 2017

Paus lichtgewond na plotseling remmen pausmobiel in Cartagena, Colombia

Paus Franciscus aan zijn hoofd behandeld met wat ijs


Paus Franciscus is vandaag, zondag 10 september 2017, lichtgewond geraakt aan een wenkbrauw na een bruuske remactie van de pausmobiel in de Colombiaanse stad Cartagena. Hij bloedde licht, had bloedvlekken op zijn kleding.

Toch vervolgde hij zijn tocht door de metropool waar hij door honderdduizenden mensen enthousiast werd ontvangen. De Paus is aan zijn hoofd behandeld met wat ijs. De lichte bloeding heeft wat bloedspatten op zijn soufane, de traditionele kledij van een priester, achtergelaten.

Cartagena, dat in het noorden van Colombia ligt, is de laatste stad die de paus aandoet tijdens zijn vijfdaagse reis door het Zuid-Amerikaanse land. Hij begon zijn bezoek met een tocht door de stad, langs honderdduizenden juichende toeschouwers. Toen de pausmobiel een onverwachte beweging maakte, struikelde de 80-jarige Franciscus en botste hij tegen het glas van het hokje op het voertuig. 

Na een korte behandeling vervolgde hij zijn tocht.Later die ochtend verscheen hij met een licht gehavend gezicht in de wijk San Francisco, waar hij nieuwe huizen presenteerde die zijn gebouwd voor de arme inwoners. 

De paus brengt verder een eerbetoon aan de Spaanse jezuïtische priester Claver, die in de 17e eeuw missiewerk verrichte in Cartagena. Aan het einde van de dag vliegt hij terug naar het Vaticaan.

(De Surinaamse Krant/AD/NOS/Twitter/El Colombiano/La Stampa)

0 comments:

Een reactie plaatsen