zaterdag 9 september 2017

President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn veilig op Cuba

Caribische Rampenbestrijding Organisatie verzoekt NCCR logistiek personeel beschikbaar te stellen


President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn veilig. Orkaan Irma heeft het noordelijke deel van Cuba geteisterd en is op weg naar Florida. De Caribische Rampenbestrijding Organisatie (CDEMA) heeft het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) gevraagd om logistiek personeel beschikbaar te stellen voor de getroffen landen in het het Caribisch Gebied. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII, vandaag, zaterdag 9 september 2017.

Kolonel Jerry Slijngard van het NCCR deelt mee het verzoek van CDEMA te zullen bespreken met de autoriteiten. 

Irma heeft een spoor van verwoesting aanricht in de regio. Daarnaast worden de ontwikkelingen rond Orkaan José nauwlettend in de gaten gehouden. 

Slijngard beweert, dat Suriname veel meer ondersteuning geeft dan men op het eerste gezicht vermoedt. Naast hulp in de vorm van mankracht, is er altijd de bereidheid bevriende landen te helpen in tijden van calamiteiten. De overheid geeft alvast de meest hulp de komende week. Daarna krijgt de samenleving de ruimte om ook een bijdrage te leveren. Het NCCR zal wel aangeven wat de behoefte precies is. 

Slijngard deelt verder via het NII mee, dat de Meteorologische Dienst waarschuwt voor mogelijke hevige buien die gepaard kunnen gaan met krachtige windstoten in de middaguren. Het hoeft geen gevolg te zijn van de orkanen, maar indien er veel activiteit merkbaar is, zal het NCCR volgens Slijngard het volk de nodige instructies geven, zeker als het gaat om rukwinden, zodat hiermee rekening gehouden kan worden.

0 comments:

Een reactie plaatsen