zaterdag 2 september 2017

Prijs Surinaams paspoort omhoog van Srd 100 naar Srd 300 .... om staatsbegroting te 'saneren'

Paspoort wordt melkkoe voor de Staatskas


Een paspoort zal binnenkort Srd 300 kosten in plaats van Srd 100. Een uittreksel zal Srd 5 kosten in plaats van Srd 1 en voor een nationaliteitsverklaring en akten zal Srd 25 moeten worden betaald. De Raad van Ministers heeft besloten de leges aan te passen. Dit moet gebeuren bij Staatsbesluit. 

Een nationaal paspoort dat onbruikbaar is geworden, zal vervangen worden tegen Srd 400. Wanneer een paspoort is kwijtgeraakt, moet voor een nieuwe Srd 500 op tafel worden betaald. Voor een zakenpaspoort moet Srd 1.000 worden betaald. Bij verlies kost een vervanging Srd 2.500. 

Deze verhogingen hebben, zo bericht Starnieuws vandaag, zaterdag 2 september 2017, te maken met het saneren van de staatsbegroting. Naast maatregelen in de uitgavensfeer vindt de regering, dat ook maatregelen die een opbrengstverhogend effect hebben, noodzakelijk zijn. 

Volgens de regering lenen zich hiertoe ook de tariefaanpassingen in de niet-belastingsfeer. De regering voert aan dat de operationele- en productiekosten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) significant toegenomen zijn. 

Er moet zoveel mogelijk worden beantwoord aan de geldende internationale standaarden van verantwoorde beveiliging en beheer van de burgeradministratie die steeds aan de eisen aan de tijd worden afgestemd.

0 comments:

Een reactie plaatsen