zaterdag 16 september 2017

Ruim helft Colombiaanse piloten Avianca gaat tussen 20 en 27 september in staking

Avianca-piloten in andere landen verdienen 30 tot 70 procent meer dan lokale pilotenMeer dan de helft van de Colombiaanse piloten van Avianca heeft vrijdag gestemd om in staking te gaan vanwege een geschil over lonen en voordelen, zei de president van de vakbond die de piloten vertegenwoordigt. Een staking van de piloten kan de operaties van de luchtvaartmaatschappij zowel binnenlands als internationaal beïnvloeden.

Kapitein Jaime Hernandez, voorzitter van de Asociación Colombiana de Aviadores Civiles (ACDAC), vertelde vandaag, zaterdag 16 september 2017, tegen persbureau Reuters, dat de staking tussen 20 en 27 september zal beginnen.Hernandez zei, dat de ACDAC-leden willen dat hun salarissen in lijn zijn met die ontvangen door Avianca-piloten in andere landen, die 30 procent tot 70 procent meer verdienen dan lokale piloten.

Avianca zei in een verklaring, dat zij ACDAC-leiders meer dan 20 voorstellen had gepresenteerd om de voordelen van Colombiaanse piloten te verbeteren. In maart, stemde Avianca in met een andere bond van bemanningsleden om lonen te verhogen, zei de luchtvaartmaatschappij.


'Avianca verwerpt de oproep tot staking door de (ACDAC) als een illegale weg die klanten beïnvloedt', stelt Avianca in de verklaring. Ongeveer 700 van de bijna 1.300 Avianca bemanningsleden zijn aangesloten bij de ACDAC, waardoor het de grootste bond binnen de luchtvaartmaatschappij is. 'We willen loon discriminatie beëindigen', zei hij.


De vakbond wil ook de werklast van de piloten verminderen. Avianca, een lid van de Star Alliance en één van de toonaangevende luchtvaartmaatschappijen in Latijns-Amerika, heeft in 2016 29.5 miljoen passagiers vervoerd, heeft meer dan 21.000 werknemers en bedient 105 bestemmingen in 28 landen in Amerika en Europa.


De tegenovergestelde partijen kunnen gesprekken hervatten op zoek naar een oplossing die de staking zou kunnen voorkomen, aldus bronnen bij de bond èn luchtvaartmaatschappij.

(De Surinaamse Krant/Reuters/Twitter)

0 comments:

Een reactie plaatsen