woensdag 13 september 2017

SLM heeft haar vluchten naar Miami hervat

Er zijn extra vluchten ingelast om gestrande passagiers op te halen


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, heeft haar vluchten naar Miami dinsdag hervat. De afgelopen drie dagen waren de vluchten geannuleerd, omdat de Fort Lauderdale-Hollywood International Airport en Miami International Airport gesloten waren. De doortocht van orkaan Irma had ertoe geleid dat veel vluchten naar Florida en het Caribisch gebied waren geannuleerd. 

Voor de SLM waren dat er zes. SLM-directeur Robbi Lachmising zegt vandaag, woensdag 13 september 2017, op Starnieuws dat de achterstand tegen vrijdag zal zijn ingelopen. Er zijn namelijk extra vluchten ingelast om de gestrande passagiers op te halen. Ook de vluchten naar de luchthaven Sanford in Orlando worden uitgevoerd. 

Voor wat betreft passagiers die door dezelfde orkaan Irma waren gestrand in Sint Maarten, zegt Lachmising dat vier contact hebben gemaakt met de SLM. Die vier, een oma met haar twee kleinkinderen en een nichtje, worden op de SLM-vlucht Curaçao-Paramaribo teruggevlogen. 

Gisteren heeft de SLM drie gestrande passagiers op Antigua meegenomen naar Paramaribo. 

De vliegmaatschappij heeft gisteren een chartervlucht met hulpgoederen uitgevoerd naar Antigua. Over eventuele schade door geannuleerde en extra vluchten zal tegen eind van de week duidelijkheid zijn, zegt de SLM-directeur. Schade zal er zeker zijn, omdat het toestel dinsdag leeg naar Miami is gevlogen. 

Lachmising zegt, dat de maatschappij deze situatie niet in de hand had. Hij wijst erop dat de SLM de chartervlucht voor de overheid tegen de kostprijs heeft uitgevoerd. 'Zo doet de SLM ook haar bijdrage aan het leed dat is veroorzaakt door orkaan Irma.'

0 comments:

Een reactie plaatsen