vrijdag 15 september 2017

SLM voert onderhandelingen met leasemaatschappijen om vliegtuigen te vervangen

Huurcontracten van vliegtuigen waarmee nu gevlogen wordt lopen ten einde 

'Voorlopig is er geen standby-huurcontract met de regering'


De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) voert onderhandelingen met leasemaatschappijen om vliegtuigen te vervangen. Ze wil overstappen naar efficiëntere toestellen met meer stoelcapaciteit, maar ook omdat de huurcontracten voor de machines waarmee nu gevlogen worden ten einde lopen. Het streven is om al in december de nieuwe vliegtuigen ter beschikking te hebben, anders uiterlijk maart-april, zegt SLM-directeur Robbi Lachmising vrijdag 15 september 2017 in de Ware Tijd.

Hij benadrukt, dat de vloot vernieuwd moet worden, omdat de vliegtuigen 'al over hun uren heen zijn en voor tot en met deze periode waren gehuurd'. Als er voor zou worden gekozen dezelfde machines opnieuw te huren zouden ze eerst een omvangrijke inspectie- en servicebeurt moeten ondergaan. Voor deze operatie zou de SLM een deel van de kosten moeten bijdragen. 'Dat gaan wij niet doen, want het zou heel veel geld kosten. Daarom hebben we ons oog laten vallen op iets modernere machines', aldus de SLM-voorzitter.

Twee van de drie Boeing 737-300 vliegtuigen zullen vervangen worden door Boeing 737-700-toestellen, met een capaciteit van 140 passagiers elk. Het derde toestel wordt voorlopig behouden tot en met het eerste kwartaal volgend jaar. Afhankelijk van het passagiersaanbod zal worden besloten of ook deze kist vervangen zal worden met een Boeing 737-700 of zelfs een Boeing 737-80, die plaats biedt aan 180 passagiers. 

Desgevraagd zegt de directeur, dat er voorlopig geen standby-huurcontract met de regering is. Na het aantreden van het kabinet Bouterse-I werd een regeling getroffen een vliegtuig op afroep beschikbaar te stellen om leden van de regering bij dienstreizen naar het buitenland te vervoeren. 'Die regeling is al voorbij op dit moment. We hebben geen indicatie dat ze een nieuwe willen maken', zegt Lachmising. 

Hij wijst daarbij erop, dat aangezien ook Fly All Ways als tweede grote Surinaamse carrier internationale operaties uitvoert het een optie is voor de regering om van de diensten van die maatschappij gebruik te maken. 'De SLM heeft een goede verstandhouding met Fly All Ways', zegt de directeur.

0 comments:

Een reactie plaatsen