vrijdag 15 september 2017

Snelrecht op Sint-Maarten van start

Tien mannen krijgen werkstraf voor niet opvolgen van de avondklok


De mannen die de afgelopen dagen op Sint-Maarten zijn aangehouden in verband met het niet opvolgen van de avondklok, zijn middels snelrecht veroordeeld tot het verrichten van werkstraffen. Drie mannen hebben ieder 40, 40 en 20 uur werkstraf aangeboden gekregen en hebben deze straf geaccepteerd. De 20 uur was voor minderjarige. Hij heeft ook afstand van het geld (enkele honderden dollars) gedaan welke hij op zich had op dat moment. Dit meldt het Openbaar Ministerie vandaag, vrijdag 15 september 2017, in een persbericht.

Inmiddels zijn gisteravond zeven personen door de politie van Sint Maarten (KPSM) aangehouden voor het schenden van de avondklok. Ieder kreeg 40 uur werkstraf aangeboden en geaccepteerd. Dit met uitzondering van twee mannen. Een verzette zich bij zijn aanhouding en kreeg 60 uur werkstraf en de andere man 60 uur werkstraf want hij was ook in het bezit van drugs. 

Inmiddels is door het Openbaar Ministerie van Sint-Maarten voor verschillende vergrijpen, welke in aanmerking komen voor snelrecht een transactielijst opgesteld. Voor wederspannigheid is de transactie 40 uur werkstraf of 20 dagen hechtenis. Voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel 30 uur werkstraf of 15 dagen hechtenis. Voor opruiing 40 uur werkstraf of 20 dagen hechtenis en voor "eenvoudige mishandeling" 60 uur werkstraf of 30 dagen hechtenis. Tenslotte voor het bij zich hebben van een wapen (geen vuurwapen) 60 uur werkstraf of 30 dagen hechtenis.

Voor recidivisten en minderjarigen gelden andere regels. De opgelegde transacties in de vorm van taakstraffen worden door de Reclassering uitgevoerd en de overtreders moeten helpen bij het opruimen en wederopbouw van Sint-Maarten. 

De transacties zijn nadrukkelijk niet van toepassing op plundering of anderszins ernstige zaken zoals vuurwapenbezit.

0 comments:

Een reactie plaatsen