zondag 17 september 2017

Stand van zaken vervoer Surinamers vanuit Sint-Maarten naar Suriname

Slechts 8 Surinamers met KLM naar Aruba gevlogen en vliegen zondag 17 september met SLM naar Suriname- Venezolaans vliegtuig vervoert zondag gestrande Surinamers naar huis vanaf Sint-Maarten
- Fly Allways vliegt zondag vanaf Curaçao met Surinamers uit Sint-Maarten


Onder de 44 passagiers die vanuit Sint-Maarten naar Aruba zijn vervoerd door de KLM, bevonden zich slechts 8 Surinamers. Zij keren zondag terug naar Suriname met een reguliere vlucht van de SLM vanuit Aruba. Omdat het om acht personen gaat is er voor gekozen om de hotelkosten te dekken en de passagiers via de reguliere vlucht van de SLM te vervoeren. 

De coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), kolonel Jerry Slijngard, deelt mee dat alle officiële meldingen over de hulpverlening naar gestrande passagiers vanuit het Nationaal Informatie Instituut (NII) zal geschieden. 

De regering van Venezuela is ingekomen met een vliegtuig om gestrande Surinamers af te halen op Sint-Maarten. De vlucht vertrekt zondag naar Suriname. De vertrektijd is gesteld op negen uur 's morgens lokale tijd. Passagiers kunnen zich uiterlijk tot half negen melden op de luchthaven van Sint-Maarten bij majoor Ulrich Corte van het NCCR. 

Zondagochtend om acht uur lokale tijd vertrekt een vlucht van Fly All Ways vanuit Curaçao naar Suriname met passagiers die gestrand zijn op dit eiland, meldt NII. 

Slijngard hoopt dat er na deze acties zoveel als mogelijk mensen die gestrand waren terug zijn gebracht naar huis. 'Mocht het toch nog zo zijn dat er mensen zijn die om welke reden dan ook de vluchten hebben gemist, dan zal er vanuit het beleid een besluit genomen worden', aldus Slijngard.

(De Surinaamse Krant/NII)

0 comments:

Een reactie plaatsen