donderdag 14 september 2017

Surinaams Olympisch Comité start bouw Olympisch trainingscentrum

'Het opzetten van dit centrum past geheel binnen de doelstelling van het SOC'


Het Surinaams Olympisch Comité (SOC) maakt zaterdag een aanvang met de bouw van haar Olympisch trainingscentrum. 'Na een lange en intensieve voorbereiding is het ons gelukt om van start te gaan met de bouw. Het opzetten van dit centrum past geheel binnen de doelstelling van het SOC om door middel van de vernieuwde aanpak in samenwerking met de lidbonden, onze topsporters betere faciliteiten te bieden om zich optimaal te kunnen voorbereiden op deelname aan internationale evenementen', aldus het SOC in een donderdag 14 september 2017 uitgebracht persbericht. 

Uit onderzoek en analyses is duidelijk gebleken, dat er een grote vraag is voor kracht en conditie training met daaraan gekoppeld de noodzakelijke begeleiding. 

'We zijn er van overtuigd dat dit centrum een grote bijdrage zal leveren bij het klaarmaken van onze atleten en nationale selecties om niet alleen deel te nemen maar ook betere resultaten te behalen zowel nationaal als internationaal.'

Fase 1 van dit project houdt in de opzet van een gymzaal en een behandelruimte voor sportmedische begeleiding. In fase 2 zal gewerkt worden aan de afbouw van de multipurpose sporthal die ruimte zal bieden aan onze nationale selecties ter voorbereiding op internationale deelname.

De fondsen zijn beschikbaar gesteld door de PASO (Pan-Amerikaanse Olympisch Comité) en zijn uitsluitend bestemd voor de realisatie van dit plan. 'We hebben als SOC er alle vertrouwen in dat we met de ondersteuning van onze lidbonden en internationale partners in staat zullen zijn om deze lang gekoesterde droom te realiseren.'

Het startsein voor de bouw van het Olympisch Training Centrum zal zaterdag 16 september om elf uur worden gegeven op het terrein van het SOC aan de Letitia Vriesdelaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen