zondag 17 september 2017

Surinaamse artiest Wendell E. verdachte in drugszaak in de Rotterdamse haven

Entertainer uit Rozenburg werkt als planner en proces controller bij containeroverslagbedrijf ECT

(Bron foto: Politie.nl)
Justitie verdenkt zanger ervan flinke te hebben bijverdiend door te heulen met drugssmokkelaars


De schnabbelkoning van Rozenburg. Zo kan de 43-jarige Surinaamse artiest Wendell E., die deze week vanwege een drugszaak in de Rotterdamse haven werd gearresteerd, worden omschreven, aldus vandaag, zondag 17 september 2017, De Telegraaf.

De haven is in de ban van weer een corruptieschandaal, waarbij de zingende havenmedewerker uit Rozenburg een hoofdrol lijkt te spelen. De entertainer, die met zijn gezin in Rozenburg woont, werkt niet alleen als planner en proces controller bij containeroverslagbedrijf ECT, maar wordt ook door justitie verdacht een flinke zakcent te hebben bijverdiend door te heulen met drugssmokkelaars. De smokkel van honderden kilo’s cocaïne, waarvoor de goedlachse Rozenburger nu voor mogelijke betrokkenheid is aangehouden, bracht meer op dan de optredens tijdens feestjes en partijtjes bij bedrijven en particulieren, zo wordt in het dorp vermoedt.

E. is een bekend figuur in Rozenburg waar hij voorzitter is van Stichting Rozenburg Bloeit die zich inzet voor saamhorigheid en activiteiten voor Jeugdland organiseerde. 'Hij is zeer innemend en kan wel een feestje bouwen', zo stelt een kennis die verder niets wil zeggen.

Binnen ECT, waar hij al dertien jaar werkt, staat hij bekend als de zingende ‘stack planner’. In 2006 maakte hij zijn opwachting in een aflevering van het NCRV-programma De Zingende Zaak, waarbij Gregor Bak en Jochem van Gelder elke een week een bedrijf in Nederland overvielen om werknemers aan het zingen en dansen te krijgen.

Wendell, ooit begonnen in een kerkkoor, was van alle muzikale markten thuis, zo blijkt uit zijn biografie op de website van Surinamstars: 'Hij zong reggae, merengue, salsa, kaseko en soul. Vooral veel soul.' Ook Nederlandse klassiekers kwamen zijn repertoire voor. 'Wendell is uw Surinaamse verrassing in een vleugje Hollandse melkchocolade', aldus Surinamstars. Met de door hem zelf geschreven zomersong ‘Sunshine’ in 2010 probeerde E. door te breken en de hitparades te bestormen. In de bijbehorende clip rijdt de vader van twee tieners, die een ode brengt aan een fotomodel, in een cabrio naar het strand.


Nu zingt E. een toontje lager in de cel. Na zijn arrestatie woensdagavond werd in zijn woning en een bedrijfspand contant geld gevonden.

De rechter-commissaris besloot zijn voorarrest vrijdag met veertien dagen te verlengen.

De zanger kwam in het vizier van politie en douane nadat maanden geleden op de terminal een opengeknipte container was ontdekt waar vermoedelijk drugs in hadden gezeten. Vanwege zijn functie bij ECT heeft E. informatie over de precieze locaties van containers. Hij zou de containers met drugs aan de randen van de terreinen hebben gezet, zodat die makkelijk konden worden leeggehaald.

Woensdagavond werd hij door een arrestatieteam achter zijn computer gehaald toen hij containers aan het verplaatsen was. In de container, waar hij even daarvoor mee bezig was, werden twaalf sporttassen met cocaïne gevonden. In totaal was dat 363 kilo van de witte drug. E. is niet de eerste havenmedewerker die dit jaar is gearresteerd op verdenking van samenwerking met drugscriminelen. Zo zijn er al drie havenmedewerkers met sleutelposities opgepakt. Een andere werknemer van ECT werd vorige week door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel omdat hij in drugs handelde.

(De Surinaamse Krant/De Telegraaf)

0 comments:

Een reactie plaatsen