vrijdag 8 september 2017

Suriname vervoert noodhulp naar door Irma zwaar getroffen Antigua & Barbuda

Noodhulp zou bestaan uit onder meer water, melk, rijst, meel, melk lakens en spijsolie

(Bron  foto: Twitter/BuZa Cuba)

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) meldt vandaag, vrijdag 8 september 2017, dat in opdracht van president Desi Bouterse - en in navolging van Cuba en Venezuela die al hulp hebben gestuurd - wordt gewerkt aan het bieden van noodhulp aan Antigua & Barbuda. Barbuda is zwaar getroffen door de verwoestende orkaan Irma. 

Suriname zal onder meer water, melk, rijst, meel, melk lakens, spijsolie en hygiënische pakketten verstrekken aan het Caribische land. De regering heeft haar innige medeleven en solidariteit betuigd met de Caribische eilandstaten die getroffen zijn door orkaan Irma, aldus het Nationaal Informatie Instituut mee. 

Suriname helpt mee om enige verlichting te brengen in de rampzalige situatie waarin de bevolking van zuster eiland Barbuda zich bevindt. Het ligt in de bedoeling om deze hulpgoederen, pas, uiterlijk dinsdag 12 september te vervoeren naar het getroffen eiland....


Deze hulpverleningsactie van Suriname vindt plaatst in nauwe samenwerking met het Kabinet van de President, de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. De vertegenwoordiging van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), staat continu in contact staat met de Caribische Rampenbestrijding Organisatie.


(De Surinaamse Krant/NII)

0 comments:

Een reactie plaatsen