vrijdag 8 september 2017

SZF een NOB tekenen overeenkomst ter financiering studie SZF-medewerk(st)ers

'Unieke samenwerking kan de broodnodige behoefte kan invullen aan specifieke specialisaties voor het SZF


De stichting Staatsziekenfonds (SZF) en de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) hebben donderdag  7 september 2017 een overeenkomst ondertekend waarin de financiering voor verdere studie en specialisatie van de SZF-medewerkers wordt gegarandeerd. De directeuren Rick Kromodihardjo (SZF) en Wonnie Boedhoe (NOB) hebben hun handtekening onder het document geplaatst. 

Boedhoe is verheugd dit project samen met SZF te kunnen uitvoeren. De NOB heeft als doelstelling Human Capital Development, hetgeen inhoudt dat geïnvesteerd wordt in individuen die heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Tegelijkertijd heeft de NOB als beleid te werken aan kwaliteitsversterking van organisaties. 

Voor bedrijven biedt deze service van de NOB de mogelijkheid de studiefinanciering gefaseerd te voldoen aangezien de kosten hoog kunnen oplopen. 

Kromodihardjo stelt dat deze unieke samenwerking de broodnodige behoefte kan invullen aan specifieke specialisaties voor het SZF zoals Health Economics, Health ICT, Health Planning, Public Health en Health Management. 

Met de ondertekening van deze overeenkomst heeft het SZF tevens concreet de basis gelegd om al deze specialisten voor Suriname te doen opleiden ten gunste van de versterking en ontwikkeling van de gezondheidssector. 

Daarnaast zullen het SZF en de NOB zich erop toeleggen om voor de versterking van specifiek de interne organisatie van het SZF effectieve trainingen en opleidingen te initiëren en collectief te laten verzorgen zodat alle geledingen binnen het SZF gelijkmatig een vorm van upgrading in hun performance ondergaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen