zaterdag 2 september 2017

'Telesur is hard op weg de vele klachten over de dienstverlening op te lossen'

'Dit is een ander tijdperk, de dagen dat Telesur geld in overvloed had zijn voorbij'


'De samenleving moet nog wat geduld hebben. Telesur is hard op weg de vele klachten over de dienstverlening niet alleen op te lossen, maar het is ook bezig aanzienlijk te moderniseren. Het zal nog even duren, maar ik ben ervan overtuigd dat het bedrijf door deze moeilijke fase heen zal komen om goedkopere en modernere service aan te bieden', aldus Roy Naipal die decennia lang het technisch beleid mede heeft bepaald, zo schrijft vandaag, zaterdag 2 september 2017, de Ware Tijd. 

Hij bereikt deze maand de pensioengerechtigde leeftijd na bijna 33 dienstjaren en de directie heeft hem donderdag geëerd voor zijn staat van dienst. Naipal had de technische teugels van het bedrijf in handen toen Telesur eerder voor cruciale uitdagingen stond.

'Dit is een ander tijdperk. De dagen dat Telesur geld in overvloed had zijn voorbij. Het streven nu is om de kosten te verlagen en inkomsten te verhogen vanwege de zware concurrentie. In 1986 hadden wij de Binnenlandse Oorlog en Telesur moest alles in het werk zetten om het belverkeer naar het buitenland via satelliet verbinding te laten lopen. Het was ons toen gelukt en dat was het eerste hoogtepunt van mijn carrière.'

Als ander hoogtepunt noemt hij het digitaliseringsproces. Daarnaast gaf hij leiding aan het proces om de Suriname-Guyana glasvezelkabel aan te leggen. Het gaat om projecten die tientallen miljoenen dollars hebben gekost. 

Op basis van die successen is hij ervan overtuigd, dat het bedrijf de huidige uitdaging om breedband service te introduceren met succes zal doorstaan.

0 comments:

Een reactie plaatsen