woensdag 6 september 2017

Van Coblijn: 'Medische check-up Bouterse op Cuba dolksteek voor Surinaamse medici'

'De mensen in de zorg krijgen een trap en zijn belachelijk gemaakt'


'Dat president Desi Bouterse eerder voor een medische behandeling in het buitenland kiest, betekent dat het staatshoofd een dolksteek geeft aan Surinaamse medici. De mensen in de zorg krijgen een trap en zijn belachelijk gemaakt', zegt de politicus John van Coblijn 6 september 2017 in het Dagblad Suriname. Het staatshoofd is inmiddels al een week op Cuba voor zijn reguliere medische check-up en vakantie. 

Van Coblijn zegt, dat de medische sector in het land momenteel totaal op zijn kop ligt. Dit betekent dat vooral het staatshoofd en de regering er alles aan moeten doen om het geloof van de samenleving in de eigen zorg terug te brengen. 

'Ik vind het jammer, dat niet meer mensen uit de medische sector opstaan om aan te geven dat er nog grotere problemen in de gezondheidssector zijn dan wij ons realiseren. Het feit dat de mensen continu moeten staken en continu druk moeten uitoefenen, belooft niet veel goeds. Ik praat met veel mensen, waardoor ik weet dat een heleboel calamiteiten zich hebben voorgedaan in de medische sector, waarbij patiënten het ergste is overkomen', aldus de politicus. 

Het feit dat de overheid de organisatie van medicamenten niet heeft kunnen optimaliseren en er nog steeds een groot gat is tussen de vraag en de aanvoer van medicijnen, is een heel trieste zaak. 

Van Coblijn benadrukt, dat hij geen politiek gaat voeren over de gezondheid van de president en van medeburgers. Het ligt volgens hem aan de inborst van politici om het ‘eigen kunnen’ te koesteren.

0 comments:

Een reactie plaatsen